Ga naar inhoud

Oud worden aan het water

Oud worden aan het water

Willeke en Rob vonden hun nieuwe thuishaven in Oud-IJsselmonde

Dochter van een Scheveningse visser. Getrouwd met een man die bij een rederij werkte. Dat Willeke en Rob naar het water trekken is logisch. Ook al namen ze impulsief het besluit om hun appartement in Oud-IJsselmonde te kopen en Berkel en Rodenrijs achter zich te laten.

“We kwamen terug van vakantie en keken op Funda naar een appartement.” Een week later hadden ze een bod uitgebracht en was hun nieuwe thuis van hun. Het uitzicht op de Nieuwe Maas was onweerstaanbaar voor ze. Van hun impulsieve actie hebben ze alles behalve spijt. Naast de voorbijtrekkende schepen is het uitzicht op de watertoren in De Esch en het Eiland van Brienenoord een groot genot. Op het eilandje maken de twee ook vaak een wandeling tussen de Schotse Hooglanders. Een bijzonder stukje natuur middenin de stad.

Zuid veroverde Willeke’s hart
“Ik weet nog dat ik jaren geleden in Rotterdam kwam en zei dat ik er nooit wilde wonen. Ik vond het een pestzooi.” Willeke’s hart is toch veroverd door de stad aan de Maas. Dat gebeurde tijdens een tochtje met de Waterbus en een middag op Katendrecht en de Kop van Zuid. Wat ze daar zag zorgde dat ze van Rotterdam, en zeker Zuid, ging houden. Rob had al een verleden in de stad, want hij studeerde aan de Erasmus Universiteit. Zo werd Rotterdam voor hen samen de logische volgende stap. Ze hadden beide een lange geschiedenis in Den Haag, maar die stad paste minder bij ze. Dus toen de kinderen uit huis waren kon de zoektocht naar een nieuwe thuishaven beginnen. Met snel resultaat.
Nu vermaken ze zich prima in de buurt. Met het uitkijken op de Feyenoordsupporters die op zondagmiddag voor de deur aanmeren met de watertaxi tot en met het wegdromen bij een film in Pathé achter hun huis.