Ga naar inhoud

'Oude vriendschappen worden nieuw leven ingeblazen'

'Oude vriendschappen worden nieuw leven ingeblazen'

Elson bekeek Carnisse met nieuwe ogen

De charme van het dorpse Oud-Charlois sprak Elson erg aan. Daar wilde hij wel graag in de buurt wonen. Maar paste hij als single wel tussen de gezinnen? De huizen die hij bekeek waren eigenlijk te ruim voor hem en er zat vaak nog wel het nodige opknapwerk in. Tot hij in Carnisse ging kijken en het perfecte appartement vond. En het bijzondere? Het is opnieuw thuiskomen voor Elson: “Mijn oude basisschool staat een stukje verderop.”

Zijn oude omgeving bekeek Elson met nieuwe ogen: “Wat het precies is kan ik moeilijk omschrijven, maar er is een nieuwe vibe. Opeens zie ik meer mensen op Swap- en leenfietsen. Ik voelde aan dat er iets aan het veranderen is.” Carnisse was niet zo veranderd dat Elson zich niet meer thuis voelde. Het tegenovergestelde juist. “Ik kom opeens weer oude vrienden tegen, dus oude vriendschappen worden nieuw leven ingeblazen.”
De nieuwe vibe op Zuid maakt Elson graag gebruik van. Van Poolse supermarkt tot de Marokkaanse bakker, ze kunnen allemaal op zijn klandizie rekenen. Van een soort zaak als Koffie & Ambacht bij hem op de hoek zou hij graag meer zien. “Ik roep elke ondernemer in Carnisse op een fijne plek te openen die mijn gemak dient”, vertelt hij lachend.

Ambassadeur van Zuid
Het Zuiderpark als achtertuin, het vernieuwde Hart van Zuid om de hoek, de nieuwe levendigheid in Carnisse en de dorpse charme van Oud-Charlois. Vol liefde en enthousiasme vertelt Elson erover. Wie het maar horen wil. Hij is een echte ambassadeur van Rotterdam Zuid.