Ga naar inhoud

Van Amsterdam naar Rotterdam-Zuid

Van Amsterdam naar Rotterdam-Zuid

Wonen in Vreewijk met een goede basisschool dichtbij

Jan heeft het goed getroffen. Zijn ouders zijn met hem in in Vreewijk gaan wonen. Dat gaat een paradijs worden voor de jonge Jan. Heerlijk groen, rustig wonen, een goede school dichtbij en wonen op de plek waar de Fabeltjeskrant ooit op is gebaseerd. Dat hebben zijn moeder Esther en vader Ties maar mooi voor hem geregeld.

Ties, freelance onderzoeksjournalist, en Esther, docent CKV en Handvaardigheid, hadden al langer een zwak voor Rotterdam-Zuid. Toen hun zoontje Jan werd geboren woonden ze nog in Middelland. De staat van dat huis vonden ze niet geschikt om met een klein kind te wonen. Het was er koud en vochtig, het tochtte en er was geen centrale verwarming. Ze besloten op Zuid te kijken naar een beter huis. Esther had het tuindorp Vreewijk al gezien tijdens een rondje fietsen. Ties had van een oud-collega er meer over gehoord. Toen ze er vervolgens de eerste keer samen naartoe gingen waren ze verkocht. Jan: “Het is zo groen, een soort park waar je kunt wonen.” De trotse bewoners die ze spraken maakten de keuze nog makkelijker.
Vreewijk is ideaal voor kinderen. Groen, veilig en met een heel goede basisschool in de buurt, OBS De Mare. Dat sprak ook Esther en Ties aan. Een leuk feit over je wijk.

Vreewijk wordt steeds beter
Woningcorporatie Havensteder investeert stevig in het verbeteren van Vreewijk. Esther en Ties hebben dezelfde doelen voor ogen. Ze hebben hun hypotheek bij Triodos afgesloten en die stimuleert huiseigenaren om te verduurzamen. Zo staan zonnepanelen, een inductiekookplaat en een nieuw ventilatiesysteem op het lijstje om hun huis mee te verbeteren.
De verbeteringen in de wijk leiden tot nieuwe bewoners. Een verandering gaat niet vanzelf goed, maar betrokkenheid helpt zeker. Esther en Ties zijn zich hier goed van bewust: “De bewoners vinden de komst van een jong gezin fijn. Wij vinden dit een leuke wijk en willen daar graag onderdeel van zijn.”