AanDeBak-garantie (carrière startgarantie)

Om te zorgen dat jongeren op Rotterdam Zuid een goede start in de arbeidsmarkt hebben, biedt het NPRZ ze een AanDeBak-garantie. Dit is een garantie voor werk na het behalen van een MBO-diploma in de sectoren zorg, techniek, bouw en food. Dit betekent dat jongeren die kiezen voor een opleiding met een AanDeBak-garantie al bij aanvang van de opleiding zeker zijn van werk bij onder andere Defensie, Deltalinqs, de Rotterdamse Zorg, stadsbeheer of de levensmiddelenindustrie.

Veel jongeren kiezen op dit moment voor opleidingen in de juridische en administratieve sectoren terwijl het banenaanbod in deze sectoren juist daalt. Dit zorgt ervoor dat veel van deze jongeren geen werk vinden na het behalen van een diploma.

Om ervoor te zorgen dat jongeren daadwerkelijk ook deze keuze maken is de AanDeBak campagne ontwikkeld. De gemiddelde vmbo’er zit niet te wachten op een lang verhaal over verstandige keuzes en toekomstperspectief. Daarom is de boodschap zo kort mogelijk samengevat. Het thema ‘Op de bank of Aan de bak?’ maakt duidelijk dat je je eigen succes in de hand hebt en dat de keuze voor de ene opleiding meer kansen biedt dan een andere.

De eerste fase van de campagne, die nu live is, is overal aanwezig zijn in het leven van de jongeren. Met posters op scholen, social media ads en mobiele banners die worden verspreid op basis van mobile zoning rondom scholen, sportclubs en ‘hangplekken’. Met deze aanpak wordt de campagne onderdeel van het natuurlijke gedrag van de doelgroep.

Alle uitingen in deze fase verwijzen naar de site waar jongeren door comedian Edson de Graça verder geholpen worden bij het maken van de juiste sectorkeuze. Deze site is uiteraard mobile-first ontwikkeld, aangezien de doelgroep voornamelijk op smartphones ‘surft'. De komende tijd wordt gewerkt aan een verdiepend vervolg waar storytelling aan de hand van echte verhalen centraal staat.

Neem een kijkje op de website voor meer info. www.aandebakgarantie.nl

 

Opleidingen met een AanDeBak-garantie
De opleidingen met een carrière-startgarantie worden gegeven op het Albeda College, Lentiz Life College in Vlaardingen, het STC mbo college, het Techniek College Rotterdam en Zadkine.

 

Bedrijven met carrière-startgarantie 2017/2018
De AanDeBak-garanties worden afgegeven door de volgende bedrijven:

Haven - Deltalinqs (100 plaatsen)
De haven van Rotterdam is één van de grootste havens van de wereld. Er is nu en in de toekomst veel werk te doen. En met een technische baan in de haven kun je goed geld verdienen! Deltalinqs is de verbindende partij in de haven.
Als leerling uit Rotterdam Zuid kan jij na het succesvol afronden van één van de onderstaande technische mbo-opleidingen, aanspraak maken op een AanDeBak-garantie in het havengebied:

STC mbo college (Procescollege & Maintenance college):

Techniekcollege Rotterdam:

Kijk voor meer informatie over werken in het havengebied op onderstaande linken.

Ministerie van Defensie (100 plaatsen)
Bij het Ministerie van Defensie is grote behoefte aan goed technisch personeel. Als technicus kun je bij Defensie je hart ophalen! Je kunt kiezen uit bijna alle technische vakrichtingen. Je werkt met het modernste materieel en in de meest uiteenlopende omstandigheden. Na het afronden van één van de technische opleidingen kan jij aan het werk bij de Marine, de Landmacht of de Luchtmacht. En dat met een aantrekkelijk salaris.
Het Ministerie van Defensie garandeert dat leerlingen uit Rotterdam Zuid, na het succesvol afronden van één van onderstaande technische mbo-opleidingen, en na het positief doorstaan van de medische- en psychologische screening, aan de slag kunnen bij Defensie.
Opleidingen met een AanDeBak-garantie van Defensie:

Techniekcollege Rotterdam, de volgende BOL-opleidingen:

STC mbo college:

Kijk voor meer informatie over Defensie op:

Kijk voor meer informatie over de opleidingen op:

Food Innovation Academy (30 plaatsen)
De Food Innovation Academy (FIA) is een unieke samenwerking tussen bedrijven en onderwijs in de voedingsmiddelenindustrie. De bedrijven waar voedingsmiddelen worden ontwikkeld en geproduceerd, hebben volop banen.
Ze willen graag dat jij later bij hen komt werken. Heb je een passie voor voeding en technologie? Meld je dan aan! Na succesvolle afronding van je opleiding kun jij meteen aan het werk bij één van de aangesloten bedrijven in de food sector. Bijvoorbeeld als operator, bedieningsvakman of technoloog.

Opleidingen met een AanDeBak-garantie van de FIA:
De bedrijven van de Food Innovation Academy garanderen dat jij als leerling uit Rotterdam Zuid, na het succesvol afronden van een mbo-opleiding FOOD bij het Lentiz Life College, kan gaan werken bij één van de aangesloten bedrijven.

Kijk voor meer informatie over de opleiding en de deelnemende bedrijven op:

RET (10 plaatsen)
De RET verzorgt veel van het openbaar vervoer in de regio Rotterdam. Het bedrijf is sterk verbonden aan Rotterdam Zuid. In de toekomst heeft de RET behoefte aan goede buschauffeurs en aan mensen die de trams, metro’s of bussen onderhouden. Na succesvolle afronding van één van de opleidingen met een carrière startgarantie kun jij meteen aan het werk bij het busvervoer als chauffeur of als onderhoudsmonteur. De RET garandeert dat jij, leerling uit Rotterdam Zuid, na het succesvol afronden van de mbo-opleiding tot buschauffeur of de mbo-opleiding railvoertuig servicemonteur, kan gaan werken bij RET.
Opleidingen met AanDeBak-garantie RET:

Deze opleiding wordt aangeboden door het STC mbo college. Toelatingseisen zijn: 18 jaar of ouder met rijbewijs B en een VMBO-diploma of MBO-diploma niveau 1.

Kijk voor meer informatie over werken bij de RET op:

Meer informatie over de railvoertuig servicemonteur vind je op:

Meer informatie over de opleiding tot buschauffeur vind je op:

deRotterdamseZorg (180 plaatsen)
Wil jij er ook voor zorgen dat mensen zo gezond, zelfstandig en gelukkig mogelijk kunnen leven? Werken in de zorg is afwisselend en belangrijk werk waarbij je uit vele verschillende beroepen kunt kiezen. Bij deRotterdamseZorg zijn verschillende instellingen aangesloten in de gehandicaptenzorg, verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg, de geestelijke gezondheidszorg en ziekenhuizen. Met een AanDeBak-garantie van de zorg kun je na je opleiding gaan werken bij één van de aangesloten zorginstellingen.
De instellingen van deRotterdamseZorg garanderen dat jij, leerling van Rotterdam Zuid, na het succesvol afronden van je mbo-opleiding verpleegkundige kan gaan werken bij één van de aangesloten zorginstellingen. Met een niveau 3 diploma tot verzorgende op zak zullen de instellingen zich tot het uiterste inspannen om jou aan je eerste werkplek te helpen.
Opleidingen met AanDeBak-garantie deRotterdamseZorg:

Deze opleidingen kun je naar eigen keuze volgen bij Albeda of bij Zadkine. Kijk voor meer informatie over deRotterdamseZorg en de deelnemende instellingen op:

Stadsbeheer Rotterdam - schooljaar 2017/2018 (22 plaatsen)
Met ♥ voor 010. Bij Stadsbeheer Rotterdam werken we met liefde dagelijks in en voor Rotterdam. Waar je van houdt, daar zorg je goed voor! Dat doen wij samen met Rotterdammers. Onze 3000 stadsbeheerders werken iedere dag met hart voor de stad, zorgen voor onze buitenruimte, van parkeergarages tot bruggen en van verlichting tot speelplaats. Tot het zorgen voor groen in bos en park, het schoonhouden en inzamelen van afval aan huis en goede service en veiligheid biedend op straat.
Vakmanschap staat bij ons hoog in het vaandel, combinatie van denken en doen vinden we belangrijk en we gaan altijd voor het beste resultaat op straat. Ben je flexibel, servicegericht en heb je gevoel voor techniek, groen maar vooral voor Rotterdam? Dan zijn we naar jou op zoek!
Er zijn vier afdelingen bij Stadsbeheer waar je aan de slag kunt met een carrière startgarantie. Bij iedere afdeling gelden andere voorwaarden en gaat het natuurlijk om andere functies. Om voor een carrière startgarantie van Stadsbeheer in aanmerking te komen moet je het volgende doen:
Ga na bij welke afdeling waar je graag aan de slag zou willen gaan: bij Lease, bij Gebiedsbeheer, bij Uitvoering Werken of bij Reiniging. Meld je aan voor één van de opleidingen die vereist zijn voor de afdeling van je keuze. Als je wordt aangenomen op de opleiding, ga je daar september 2017 mee beginnen. In het najaar van 2017 kun je je dan bij Stadsbeheer aanmelden voor één van de beschikbare startgaranties. Eind 2017 wordt voor alle geïnteresseerde leerlingen die wonen in Rotterdam Zuid, en staan ingeschreven op één van de genoemde opleidingen, een informatiebijeenkomst georganiseerd over de carrière startgaranties.
Inschrijven op een BOL-opleiding doe je rechtstreeks bij de mbo-instelling waar de opleiding wordt aangeboden.
Er zijn een beperkt aantal carrière startgaranties beschikbaar bij Stadsbeheer, maar alle opleidingen bieden ook goede kansen voor een baan bij andere werkgevers.

Lease
Je wilt jezelf scholen in bedrijfsautotechniek en hierin doorgroeien tot minimaal het niveau van technisch specialist.
Wat hebben we je te bieden?
- Een praktijkschool waar je leert wat het is om monteur bij Roteb Lease te zijn
- Een opleidingstraject tot minimaal niveau 4
- Collega’s die, net als jij, gek zijn van auto’s

Wat vragen we van je?

Gebiedsbeheer
Je hebt gevoel voor de stad én de buitenruimte van de stad. Een positieve instelling en goed gedrag gedurende de opleiding en stagedagen.
Wat hebben we je te bieden?
Wij bieden je verschillende stagemogelijkheden aan gedurende de opleiding. Bij aanstelling zijn er diverse functies zoals;
- toezichthouder
- medewerker beheer
- uitvoerder

Aantal AanDeBak-garanties: 6

Wat vragen we van je?

Uitvoering werken
Bij aanstelling heb je een MBO 4 niveau behaald. Je bent gemotiveerd om de opleiding af te maken én bij de gemeente te komen werken. Je vindt het heerlijk om buiten te werken, soms in parken of zelfs een bos maar ook in oude stadswijken met vele culturen.
Wat hebben we je te bieden?
- Tijdens stages plaatsen we je in een ploeg om praktijkervaring op te doen
- Je krijgt van ons de faciliteiten om je benodigde C1 rijbewijs te halen.
- We geven je een eigen project waarbij je verantwoordelijk bent voor het succes. Denk hierbij aan leidinggeven, onderhoud van machines en veiligheid.
- Je hebt te maken met grote kunstwerken, denk aan de Erasmusbrug, Maastunnel en de Irenebrug.

Aantal AanDeBak-garanties: 6

Wat vragen we van je?
Een BOL opleiding in:

Reiniging
Wat hebben we je te bieden? Tijdens de opleiding kunnen we je begeleiden tijdens een stage. Bij aanstelling bieden we je een functie aan als medewerker reiniging B-A, waarbij er doorgroeimogelijkheden zijn naar een functie ‘allround medewerker reiniging’.

Aantal AanDeBak-garanties: 5

Wat vragen we van je?
- Een BOL opleiding op MBO2 niveau in technische richtingen óf gericht op de buitenruimte
- Bij aanstelling ben je minimaal 18 jaar ou
- Bij aanstelling heb je een rijbewijs
- Je hebt affiniteit met het werken in de buitenruimte

Bouw (50 plaatsen)
Wat is het allerleukste aan werken in de bouw? Dat je kunt zeggen: “Kijk, daar heb ik aan meegebouwd”. Het maakt niet uit of het een verbouwing, een nieuwbouwwijk of een spiksplinternieuwe snelweg is. Jij kunt laten zien waar je een bijdrage aan hebt geleverd! De tijd dat mensen hun leven lang metselaar of timmerman bleven, raakt steeds verder achter ons. We groeien door, specialiseren ons of beginnen een eigen bedrijf. Mogelijkheden te over. De sector biedt eindeloos veel mogelijkheden om door te leren en door te groeien. Dus start direct met jouw leerbaan! 
Opleidingen met een AanDeBak-garantie in de bouw en infrasector:

- Tegelzetten (BBL niveau 2 en 3)
- Timmeren (BBL niveau 2 en 3)
- Metselen (BBL niveau 2 en 3)
- Grond, Water en Wegenbouw (BBL niveau 2 en 3)
- Straatmaker (BBL niveau 2 en 3)
- Machinisten (BBL niveau 3)

Alle opleidingen worden gegeven door het Techniek College Rotterdam en kan je volgen via een leerwerkbaan. Je komt dan gelijk bij een van de bouw- of infrabedrijven in dienst.

Wat vragen we van jou:
Je vindt het leuk om mee te bouwen aan mooie woningen of een goede infrastructuur.
Je bent gemotiveerd en zet je voor 100% in.
Je komt je afspraken na en doet er alles aan om een echte professional te worden.

Zo werkt het:
- Schrijf je in bij het Techniek College Rotterdam (www.techniekcollegerotterdam.nl) voor een opleiding in bouw en infra.
- Meld bij Rijnmond Bouw (www.rijnmond-bouw.nl) of SPG Infra (www.spg-infra.nl) dat je je hebt ingeschreven voor een opleiding in de bouw en infra.
- Wees snel, er is een beperkt aantal AanDeBak-garanties aanwezig.

Kijk voor meer informatie over leren en werken in de bouw en infra op:

Meer informatie over de opleidingen vind je op:

Kinderopvang (100 plaatsen)
In de kinderopvang is grote vraag naar pedagogisch medewerkers. Als je bij een kinderopvang werkt, speel jij een belangrijke rol in het leven van kleine kinderen. Kinderen zijn de toekomst en al van kleins af aan ontdekken zij de wereld. Eerst op een kinderdagverblijf of peuterspeelgroep. Als ze 4 zijn gaan ze naar de basisschool en wordt de buitenschoolse opvang dé plek waar ze voetballen, vrienden leren maken, met muziek bezig gaan en nog veel meer! De kinderopvang is altijd op zoek naar nieuwe mensen, dus als jij van kinderen houdt, kan je meteen lekker aan de bak!
De kinderopvangorganisaties KindeRdam, Kiddoozz, Kinder Service Hotels, Groeibriljant, Bij De Hand, Mundo, Rotterdamse Peuterschool, Kind van Zuid, Zus en Zo, Smallsteps en De Droomplaats geven jou een AanDeBak-garantie als je kiest voor een van de onderstaande opleidingen.

Albeda

Zadkine:

Mail voor meer informatie over de AanDeBak-garanties in de kinderopvang naar:
aandebak-kinderopvang@gmail.com

Kijk voor rmeer informatie over de opleidingen op:

Politie (45 plaatsen)

Politieagent (mbo 4)
Ben jij een probleemoplosser? Een denker én een doener? Hou jij van afwisseling en kun jij je goed staande houden in stressvolle situaties? Dan is de mbo 4-politieopleiding misschien iets voor jou. In deze brede beroepsopleiding word je in ruim twee jaar klaargestoomd voor het politievak.
Politieagent ben je niet zomaar. Daarvoor volg je een leerwerktraject. Lesperiodes op een van de opleidingslocaties van de politie wissel je af met lerend werken in een politieteam. Zo leer je het politievak gelijk in de praktijk. Na 2 jaar en 4 maanden zijn de lesperiodes op de Politieacademie afgerond. Dan ben je startklaar voor het brede en veelzijdige politiewerk.
Je krijgt een baan als politieagent in een wijk- of districtsteam. Daarna leer je zelf door in de praktijk. In je eigen tempo sluit je het leerwerktraject af met een erkend politiediploma.
Voor het voltijds leerwerktraject sluiten we een overeenkomst met je af. Dit betekent dat je vanaf de eerste dag in dienst bent bij de politie. Je start je loopbaan bij de politie dan ook gelijk in uniform.
Om de politieopleiding te kunnen volgen moet je natuurlijk wel aan bepaalde eisen voldoen. Met een diploma van één van de volgende opleidingen kun je kiezen voor de mbo 4-politieopleiding:
• vmbo gemengde leerweg of theoretische leerweg / overgangsbewijs naar 4 havo/vwo/diploma mbo 3/diploma mbo 4
Ook moet je minimaal 18 jaar zijn als de opleiding start.

Assistent politiemedewerker (surveillant/assistent beveiliger)
Spreekt praktisch politieoptreden jou aan? Verleen jij graag assistentie om de veiligheid te verbeteren? En hou je ervan fysiek bezig te zijn? Dan is de mbo 2-politieopleiding iets voor jou. In deze brede beroepsopleiding word jij in anderhalf jaar klaargestoomd voor het politievak.
De mbo 2-politieopleiding is een brede beroepsopleiding voor het politievak. In 1,5 jaar leer je alles over toezicht houden, veiligheid bewaken en optreden als het nodig is. De lessen zijn beroepsgericht en worden gegeven door vakspecialisten op één van onze eigen opleidingslocaties.
De mbo 2-politieopleiding rond je na 1,5 jaar af met het erkende politiediploma assistent politiemedewerker. Hiermee ben je startklaar voor het mooie politiewerk. Je krijgt een baan als surveillant of assistent beveiliger in een politieteam.

 

Om deze mbo 2-politieopleiding te kunnen volgen moet je natuurlijk wel aan bepaalde eisen voldoen.
Met een diploma van één van de volgende opleidingen kun je kiezen voor de mbo 2-politieopleiding:
• vmbo (basis, kader, gemengd of theoretisch)/mbo 1/entrée/mbo 2
Ook moet je 17 jaar zijn als de opleiding start.

Meer informatie over de opleidingen vind je via de onderstaande links: