Ga naar inhoud

AanDeBak-garantie

Om te zorgen dat jongeren op Rotterdam Zuid een goede start in de arbeidsmarkt hebben, biedt het NPRZ ze een AanDeBak-garantie. Dit is een garantie voor werk na het behalen van een mbo-diploma in de sectoren zorg, bouw&infra, defensie, techniek, politie, haven, kinderopvang, food, transport&logistiek en installatie&metaal. Dit betekent dat jongeren van Zuid die kiezen voor een opleiding met een AanDeBak-garantie al bij aanvang van de opleiding zeker zijn van werk.

Nog steeds kiezen veel jongeren van Zuid op dit moment voor opleidingen in de juridische en administratieve sectoren terwijl het banenaanbod in deze sectoren juist daalt. Dit zorgt ervoor dat veel van deze jongeren geen werk vinden na het behalen van een diploma.

Opleidingen
De opleidingen met een AanDeBak-garantie worden gegeven op het Albeda College, Lentiz Life College in Vlaardingen, het STC mbo college, het Techniek College Rotterdam en Zadkine.

Uitgebreide informatie over de sectoren, opleidingen en werkgevers met een AanDeBak-garantie is te vinden op de website aandebakgarantie.nl

Feest bij de uitreiking

Er is een uitlegfilmpje gemaakt over de AanDeBak-garantie en er zijn verschillende filmpjes gemaakt van uitreikingen van AanDeBak-garanties. Bekijk ze hieronder: