Ga naar inhoud

Inzet wijkteams Children’s Zone

De Children’s Zone vergroot de kansen van de kinderen (0-14 jaar) door de school-, wijk- en thuissituatie te versterken. De wijkteams in de Afrikaanderwijk, Bloemhof, Carnisse, Hillesluis, Feyenoord, Oud-Charlois en Tarwewijk hebben hiervoor bovenop hun reguliere aanbod extra ruimte voor een laagdrempelig en preventief aanbod.

De wijkteams versterken de thuissituatie door ouders vaardigheden aan te leren en hen te helpen de basis op orde te brengen. Als we dit vroeg doen, dus als de problemen nog klein zijn, kan erger worden voorkomen. Omdat ouders niet snel om hulp vragen, is het belangrijk om laagdrempelig te zijn. De wijkteams in de Children’s zone zijn dit door een korte wachttijd en doordat zij een bekend gezicht zijn voor ouders. De school is een belangrijke ontmoetingsplek voor contact tussen de ouders en het wijkteam. Elke school heeft een contactpersoon vanuit het wijkteam. Wij werken met het gehele wijknetwerk samen, om zo alle ouders hulp te kunnen bieden.

Wij werken met de Brug naar een Positieve Toekomst . Deze geeft de ouders inzicht in de situatie waarin zij zich bevinden en welke vaardigheden zij verder moeten ontwikkelen om aan een betere toekomst toe te werken.
Hierbij staat centraal:

  • Een fijn huis
  • Lekker in je vel
  • Een positieve toekomst voor je kind
  • Grip op je geld
  • Werken aan je toekomst

 

De wijkteams hebben een korte wachttijd en de medewerkers zijn voor de ouders bekende gezichten

We gaan uit van de wensen van de ouders en de vaardigheden die zij al hebben. Samen met de ouders maken wij een plan en oefenen wij de vaardigheden die nog nodig zijn.

De wijkteams in de Children’s zone werken veel met HBO en universitaire studenten van sociale studies. Zij vullen hun derdejaars stage in door in mee te werken in de wijkteams, onder leiding van gespecialiseerde studentbegeleiders. Om hierin kwaliteit te kunnen bieden werken we aan de hand van een speciaal hiervoor ontwikkelde methode.