Ga naar inhoud

Gaan voor een Baan!

Op 10 en 11 november 2020 is Ahoy weer het toneel van het evenement Gaan voor een Baan! Zo'n tweeduizend leerlingen van Zuid maken dan kennis met beroepen in kansrijke sectoren. Oftewel: als ze een beroep kiezen in een van de sectoren die zich op 10 en 11 november presenteren, hebben ze na hun opleiding geheid een baan.

Tijdens Gaan voor een Baan! ontdekken leerlingen in het vmbo welke mbo--opleidingen zekerheid bieden op werk na het behalen van het diploma. Niet door alleen door het geven van voorlichting maar vooral door doe-activiteiten zoals escape room, een graafmachine bedienen, bloedprikken, zorgrobot besturen of in een legertank klimmen. DIverse werkgevers hebben daarvoor activiteiten bedacht die een goed beeld geven van het werk in de betreffende sector.

Steeds meer werkgevers sluiten zich aan bij de AanDeBak-garanties (carrière startgaranties) van de partners van het Nationaal Programma Rotterdam Zuid (NPRZ). Inmiddels is ook de politie en de kinderopvang toegetreden tot de werkgevers die de AanDeBak-garanties bieden aan leerlingen van Zuid. Daarmee zijn er ruim zevenhonderd van deze garanties te vergeven.

In Rotterdam Zuid worden leerlingen al op de basisschool begeleid in hun schoolloopbaan. Kinderen leren vanaf groep zes totdat ze de arbeidsmarkt betreden, nadenken over de vragen: wat vind ik leuk, waar ben ik goed in, en wat zijn mijn kansen op de arbeidsmarkt? Centraal in de loopbaanbegeleiding van Zuid staan de kansrijke sectoren haven, techniek, bouw, food en zorg. Zo kunnen leerlingen een bezoek brengen aan bedrijven, voeren ze op school loopbaangesprekken en houden ze in een digitaal talentportfolio bij waar hun interesses en talenten liggen en wat de arbeidsmarkt vraagt.

Gaan voor een Baan 2019 (newsroom gemeente Rotterdam)

Gaan voor een Baan 2019 (Like je Wijk DAG 1)

Gaan voor een Baan 2019 (Like je Wijk DAG 2)

Gaan voor een Baan 2017 (sfeerfilmpje kort 8-11-2017)

Gaan voor een Baan 2017 (AanDeBak-garantie techniek)

Gaan voor een Baan 2017 (AanDeBak-garantie zorg)

Gaan voor een Baan 2017 (AanDeBak-garantie bouw)

Gaan voor een Baan 2017 (speech burgemeester Aboutaleb)