Ga naar inhoud

Vernieuwing Vreewijk

In Vreewijk werkt corporatie Havensteder aan het duurzaam verbeteren van ruim 1300 woningen. Na een pilotfase, rolt de corporatie nu het programma straat voor straat uit.
De verbeteraanpak in Vreewijk is in volle gang. Na oplevering van de pilotprojecten Weimansweg en Reigerpad startte Havensteder met de werkzaamheden aan het Eiberpad. Net als de pilotprojecten valt de aanpak van het Eiberpad onder het ‘Verbeterprogramma Vreewijk’. Dit programma omvat de duurzame verbetering van ruim 1300 woningen in Vreewijk.

Met de aanpak in Vreewijk worden ruim 1300 woningen van Havensteder verbeterd

De aanpak van de woningen is flink. Naast groot onderhoud wordt de isolatie verbeterd en de buitenzijde van de woningen opgefrist. Alle woningen krijgen nieuwe dakpannen en een nieuwe voordeur die past bij de monumentale stijl van de wijk. Ook worden de houten delen aan de gevel vernieuwd en wordt de buitenberging vervangen en eventueel het klompenhok. Bij een groot deel van woningen vervangen we de begane grondvloer. Tijdens deze werkzaamheden kunnen de bewoners terecht in een volledig ingerichte logeerwoning. Bewoners die even uit de hinder willen zijn, kunnen gebruik maken van deze 'rustwoning'.
Het verbeterprogramma maakt onderdeel uit van het Nationaal Programma Rotterdam Zuid.