Ga naar inhoud

JINC

Het is waar: in Rotterdam groeien relatief veel kinderen in armoede op. Gelukkig zit de stad ook barstensvol veerkrachtige jongeren, bevlogen professionals en betrokken bedrijven. JINC verbindt hen.

Het zou niet zo mogen zijn, maar toch: wie wordt geboren in Feijenoord, heeft minder kans op een succesvolle carrière dan wie het levenslicht ziet in Kralingen. Met intelligentie of talent heeft dat niets te maken, wel met armoede en een gebrek aan rolmodellen. Een andere moeilijkheid: veel jonge Rotterdammers kiezen voor een opleiding waar weinig werk in is en laten kansrijke sectoren als ICT, techniek en toerisme links liggen.

JINC strijdt voor een maatschappij waarin je achtergrond niet je toekomst bepaalt

JINC Rotterdam zet alles op alles om deze problemen de wereld uit te helpen. Hoe? Door jongeren uit wijken met sociaaleconomische achterstand tussen hun achtste en zestiende op TaalTrips en Bliksemstages te sturen, waardoor hun woordenschat groter wordt en ze actief kennismaken met een verscheidenheid aan beroepen. Door hen te koppelen aan een coach uit het bedrijfsleven. En ze te trainen op het gebied van solliciteren, ondernemen en sociale vaardigheden op de werkvloer.

Met onze aanpak overbruggen we de kloof tussen de ‘haves’ en ‘have nots’. Want al is een kind afkomstig uit een wijk met veel armoede, als het inzicht heeft in zijn talenten, zich goed kan presenteren en weet wat er te koop is op het gebied van opleiding en werk, dan komt het er wel. Dat denken we niet alleen, dat weten we.