Ga naar inhoud

Op stap met stadsambasadeur van de Afrikaanderwijk

Op stap met stadsambasadeur van de Afrikaanderwijk

Margreet Rolink neemt je mee door de wondere wereld van het warme Zuiden

Ze omschrijft de plek waar ze woont als ‘het warme Zuiden’. Wanneer je met stadsambassadeur Margreet Rolink door de Afrikaanderwijk wandelt, weet je direct waarom. Ze maakt met iedereen een praatje en is met iedereen bekend. Daarom kan zij je het beste wegwijs maken in de wondere wereld van deze wijk op Zuid.

Twintig jaar geleden verhuisde Margreet met haar gezin van Noord naar Zuid. In de Afrikaanderwijk konden ze een huis kopen wat helemaal bij hen pastte en wat ze konden opknappen naar hun eigen zin en smaak. Margreet dook gelijk in het leven in de buurt. Ze wilde weten wat er allemaal te doen was aan sport en spel, wat ze kon leren en wat er gebeurde. Margreet werd lid van een toneelclub en reageerde op een oproep voor stadsambassadeurs. Voor die laatste rol bleek ze geknipt. Ze wist zoveel van de Afrikaanderwijk dat zij de aangewezen persoon werd voor rondleidingen in de buurt.

De geheimen van Margreet
De Afrikaandermarkt is het bekendste. Laat het aan Margreet om je duidelijk te maken dat het daar niet bij ophoudt. Haar eigen favoriet is de Botanische Tuin Afrikaanderwijk. Zelf leerde zie hier onder andere veel over verschillende kruiden tijdens de workshops die hier worden gegeven. Een goede kop koffie haal je volgens Margreet bij Koffiehandel Pretoria of de delicatessenwinkel Lekker op Zuid. Bij die laatste wordt heerlijke Bosnische koffie geschonken. De kinderen kunnen zich uitleven bij de Speeltuinvereniging Afrikaanderwijk. Ideaal voor jonge gezinnen. Maar het zijn niet de plekken die de buurt maken, zegt Margreet: “Alle bewoners en initiatieven maken de buurt tot wat die is. Het is belangrijk niets uit te sluiten, want iedereen draagt iets bij.”