Ga naar inhoud

'Wanneer je meer dan opstijgende zwanen wilt zien'

'Wanneer je meer dan opstijgende zwanen wilt zien'

50-plussers Nellie en Ronald nemen het ervan op Zuid

Ze misten de spanning en prikkels die de stad geeft. Hun bungalow in Krimpen aan den IJssel ruilden Nellie en Ronald daarom in voor een appartement op de Kop van Zuid. “Het spannendste wat er in Krimpen gebeurde was het opstijgen van een zwaan.” Hoe anders is het nu.

Vanuit hun appartement in New Orleans op de Wilhelminapier hebben Nellie en Ronald de stad aan hun voeten liggen. De prikkels die ze zochten hebben ze voldoende gevonden. Het water en de stad waar ze op uitkijken verandert steeds. Die veranderingen heeft Nellie altijd al bijzonder gevonden: “Tijdens mijn werk voor het waterschap keek ik uit op de rivier. De constante verandering van het water fascineert me.”
Ook Ronald heeft iets met het water. Hij werkt bij Damen Marine Components in Krimpen aan de Lek en daar reist hij met de Waterbus naartoe.
‘s Avonds geniet het stel van de Erasmusbrug en de lichtjes van de stad. Ronald: “‘s Avonds zit je hier in een schilderij, lichtjes in alle kleuren van de regenboog. Prachtig!”

De stad niet meer uit
Op de Kop van Zuid wonen de twee precies tussen Zuid en het centrum in. En aan beide kanten hebben ze genoeg om zich dag in dag uit te vermaken. Zo scoort Nellie haar koopjes zowel op de markt op de Binnenrotte als op het Afrikaanderplein. Musea, bioscopen, cafés en restaurants in hun eigen buurt bezoeken ze regelmatig. En ook de mensen die om hen heen wonen voelen ze zich erg goed tussen thuis. “De mix aan mensen die hier op de Kop van Zuid woont en rondloopt bevalt enorm”, vertelt Ronald, “Het bruist.” De twee zeggen dat ze eigenlijk niet meer buiten Rotterdam komen.