Ga naar inhoud

'Zuid is het betaalbare alternatief voor Noord'

'Zuid is het betaalbare alternatief voor Noord'

Kai vertrok uit Noord voor zijn droomhuis in Oud-Charlois

Na jaren in Noord te hebben gewoond, kwam Kai’s droom uit op Zuid. In een oud schoolgebouw kon hij zich uitleven om een huis te maken zoals hij dat wil. Industrieel, stoer en minimalistisch, maar wel met originele onderdelen. Aan de Maximiliaanstraat in Oud-Charlois voelt Kai zich helemaal thuis. “Zuid is een heel goed en betaalbaar alternatief voor Noord.”

Twee voormalige klaslokalen boven elkaar met in totaal 130 vierkante meter oppervlak, vormen nu het huis van Kai. Beneden heeft hij het woongedeelte gemaakt. Boven, verbonden door de oude trap met mooi smeedwerk, z’n slaapgedeelte.
In de oude school kan Kai niet alleen binnen z’n droomhuis waarmaken. Met een tuin van 6 bij 14 meter heeft hij ook een buitenruimte om u tegen te zeggen. “Voor het terras heb ik tegels van het oude schoolplein gebruikt”, vertelt hij met trots. “En er staat een prachtige oude kastanjeboom in de tuin. De rest ga ik een tuin met veel groen van maken.”

Energieke straat
De ontwikkelingen in de Maximiliaanstraat gaan snel. Kai was niet de enige die de straat ontdekte. Samen met de andere bewoners hebben ze een grote ambitie: de mooiste straat van Rotterdam worden. Daarvoor hebben ze al bij de gemeente aangeklopt om te zorgen dat er meer groen in de straat komt en dat er meer ruimte is voor fietsers. Ideaal voor alle bewoners. Niet voor niets dat je meer en meer gezinnen met kinderen de stap naar Zuid ziet maken. Hier vinden ze nog de rust om de kinderen veilig buiten te laten spelen en hebben ze alle gemakken dichtbij.
En voor Kai deden dezelfde voordelen hem verliefd worden op Oud-Charlois: “Na een paar rondjes door de buurt op verschillende tijdstippen was ik om. Het is er lekker rustig en de wijk heeft veel karakter.”